Bonpet Χειροβομβίδα 500ml

Bonpet Χειροβομβίδα 500ml

185,00 €
με ΦΠΑ Παράδοση σε 2 έως 7 ημέρες
Ποσότητα

Η χειροβομβίδα BONPET, είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για την κατάσβεση της φωτιάς αντί του φορητού πυροσβεστήρα.

Περιέχει 500ml χημικού υγρού ΒΟΝΡΕΤσε αεροστεγώς κλεισμένη ειδική πλαστική φιάλη, με διαστάσεις Ø 80mm Χ 200mm, βάρος 500gr και έχει διάρκεια ζωής 5 έτη, στην διάρκεια των 5 ετών δεν χρειάζεται καμία συντήρηση διότι δεν περιέχει προωθητικά αέρια. Μας δίνει το πλεονέκτημα αντιμετώπισης της φωτιάς ακόμη και από απόσταση , ειδικά σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η προσέγγισή μας στον φλεγόμενο χώρο. Δεν προκαλεί πρόσθετες βλάβες σε μηχανήματα και σε ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και δεν αφήνει υπολείμματα όπως π.χ. σκόνη.

Διαστάσεις Ø 80mm Χ 200mm, βάρος 500gr , διάρκεια ζωής 5 έτη

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΒΟΝΡΕΤ
Υδατικό διάλυμα κατάσβεσης, που ψύχει και καθιστά αδύνατη την επανάφλεξη.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
Το κατασβεστικό υγρό Bonpet είναι ένα διάλυμα με βάση το νερό, με προαναμεμειγμένα ανόργανα άλατα και οργανικές ενώσεις.
Η ενδόθερη αντίδραση που προκαλείται και η απελευθέρωση αερίων, έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστολή της φωτιάς.
Τα συστατικά του κατασβεστικού υγρού Bonpet όταν έρχονται σε επαφή με την φωτιά, αρχικά ως χημική αντίδραση, προκαλούν ψύξη απορροφώντας μεγάλες ποσότητες θερμότητας, ενώ τα περιεχόμενα χημικά υγρά αποσυντίθενται σε αέρια (CO2, N2) απομονώνοντας την καιόμενη επιφάνεια, αποτρέποντας την πρόσβαση της  στο οξυγόνο. 
Λόγω  της απομόνωσης του οξυγόνου στην επιφάνεια καύσης από τα αέρια αυτά και σε συνδυασμό με την συνεχή ψύξη κατά περίπου 60 φορές μεγαλύτερη σε όγκο συγκριτικά με το μέγεθος μιας απλής σταγόνας νερού, απαιτείται σχετικά μικρή ποσότητα χημικών ουσιών για την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση της φωτιάς.

ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΟΝΡΕΤ

Η χειροβομβίδα  BONPET,  είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για χρήση κατάσβεσης της φωτιάς αντί του φορητού πυροσβεστήρα.

Περιέχει 500 ml κατασβεστικού υλικού ΒΟΝΡΕΤ σε αεροστεγώς κλεισμένη ειδικής κατασκευής φιάλη και δεν είναι υπό πίεση (δεν περιέχει προωθητικά αέρια).

Η φιάλη αυτή έχει τις ιδιότητες ενός απλού πλαστικού δοχείου, αλλά με την ιδιαιτερότητα να σπάει  σαν να ήταν από λεπτό γυαλί.  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη στο πέταμα για να σπάσει.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι εάν το αφήσουμε απλά να πέσει στο έδαφος από 40 εκατοστά ύψος θα σπάσει.

Το κατασβεστικό υγρό ΒΟΝΡΕΤ της συσκευής, δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ)  που επίσης είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα και Ευρωπαϊκά εργαστήρια.

Η χειροβομβίδα ΒΟΝΡΕΤ είναι κατάλληλη για κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας Α (ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), Β (ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), F (ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΕΛΑΙΑ) καθώς και για κατάσβεση πυρκαγιών ηλεκτρικού εξοπλισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Η χρήση για κατάσβεση πυρκαγιών σε ηλεκτρικούς εξοπλισμούς υπό τάση θα πρέπει να γίνετε πάντοτε μόνο με πέταγμα από απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου και μόνο σε σημεία που υπάρχει φλόγα.

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαστάσεις:                    200 mm χ Ø 60 mm

Ολικό βάρος με βάση:                         600 gr

Κατασβεστικό υλικό:                            500 ml

Διάρκεια ζωής& εγγύηση:                     5 Έτη

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Κατάσβεση από απόσταση: Μας δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα αντιμετώπισης της φωτιάς ακόμη και από απόσταση, ειδικά σε περιπτώσεις που είναι αδύνατη η προσέγγισή μας στον φλεγόμενο χώρο με φορητό πυροσβεστήρα.

Κατάσβεση για όλες τις συνήθεις κατηγορίες πυρκαγιάς: Πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β, F και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Συνδυασμένη τεχνική κατάσβεσης και αποτροπή αναζωπύρωσης: Η χειροβομβίδα πυρόσβεσης BONPET, προκαλεί γρήγορη αποβολή του οξυγόνου από  την περιοχή της φωτιάς, ψύξη της επιφάνειας, και σχηματίζοντας ένα υγρό υμένα (φιλμ) αποτρέπει οποιαδήποτε αναζωπύρωση (δεύτερη ενέργεια, συνεχιζόμενη κατάσβεση).

Μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς συντήρηση: Η χειροβομβίδα ΒΟΝΡΕΤ έχει  διάρκεια ζωής 5 έτη και για όλη τη διάρκεια των 5 ετών δεν χρειάζεται καμία συντήρηση (διότι δεν περιέχει προωθητικά αέρια).

Χωρίς πρόσθετες ζημιές και υπολείμματα: Η χρήση της χειροβομβίδας ΒΟΝΡΕΤ όταν την πετάξουμε στην φωτιά δεν θα προκαλέσει καμία πρόσθετη ζημιά στον περιβάλλοντα χώρο πέραν αυτών που θα προκαλέσει η πυρκαγιά (όπως πχ. ένας πυροσβεστήρας κόνεως).

Ευκολία στη χρήση: Η χρήση της χειροβομβίδας ΒΟΝΡΕΤ είναι πάρα πολύ απλή και δεν απαιτεί τυχόν ειδικές γνώσεις και πιθανή εκπαίδευση για κατάσβεση μίας πυρκαγιάς όπως  πιθανόν η χρήση ενός φορητού πυροσβεστήρα. Ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για χρήση από νεαρά άτομα, νοικοκυρές, ηλικιωμένους ανθρώπους, κλπ. Η μόνη γνώση που απαιτείτε για την χρήση είναι να σημαδέψουμε στην περιοχή της πυρκαγιάς και να πετάξουμε την χειροβομβίδα.

Αποτελεσματικότητα: Λόγο του ότι η πυρκαγιά είναι απρόβλεπτη, ακόμη και εξειδικευμένα άτομα θα χρειαστούν την χειροβομβίδα κατάσβεσης της ΒΟΝΡΕΤ προκειμένου να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις πυρκαγιών που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα μπορούσαν να προσεγγίσουν με φορητό πυροσβεστήρα (π.χ. μεγάλο θερμικό φορτίο). Σε τέτοιες περιπτώσεις η ρίψη μίας ή περισσοτέρων χειροβομβίδων κατάσβεσης στον χώρο που καίγεται, θα μας δώσει την δυνατότητα μεγάλης και ταχείας μείωσης του θερμικού φορτίου του χώρου, κάνοντας δυνατή την προσέγγισή μας με πρόσθετα πυροσβεστικά μέσα.

Εύκολη εγκατάσταση:  Οι χειροβομβίδες ΒΟΝΡΕΤ εγκαθίστανται πολύ εύκολα και απλά μέσα  στην ειδική βάση που τις συνοδεύει σε οποιοδήποτε χώρο.

Οικολογική ασφάλεια:  Το κατασβεστικό υγρό της χειροβομβίδας ΒΟΝΡΕΤ, δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ)  που επίσης είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα και Ευρωπαϊκά εργαστήρια.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Χρήση με πέταγμα απευθείας στην φωτιά: Πετώντας την χειροβομβίδα πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ με όσο περισσότερη δύναμη μπορούμε, σε οποιαδήποτε σχετικά σκληρή επιφάνεια, ώστε να σπάσει και να διαχυθεί το υγρό της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φλεγόμενη περιοχή.

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΝΕΡΟ

Χρήση με ανάμειξη του υγρού της χειροβομβίδας σε νερό: Σε περίπτωση που ξεσπάσει μία πυρκαγιά και για οποιονδήποτε λόγο αργήσουμε να την αντιληφθούμε, τότε  ίσως πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από εκείνες που θα μπορούσε να σβήσει μια χειροβομβίδα πετώντας την μέσα στο χώρο που καίγεται.  Σε μια τέτοια περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την λύση της ανάμειξης του κατασβεστικού υγρού της χειροβομβίδας σας με νερό, ως εξής:

Χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε δοχείο ή ένα κουβά, βάλτε μέσα 10 λίτρα νερό και στην συνέχεια σπάστε μέσα στο νερό την χειροβομβίδα ώστε το υγρό ΒΟΝΡΕΤ να αναμιχτεί με το νερό. Ανακατέψτε λίγο το διάλυμα με το νερό και στην συνέχεια με ένα μικρό δοχείο (ένα μπολ, ή ένα οποιοδήποτε σκεύος) αρχίστε να ψεκάζετε τον χώρο που καίγεται ρίχνοντας το μείγμα στην φωτιά από όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Η αποδοτικότητα αυτού του μείγματος (νερού με 6% ΒΟΝΡΕΤ) για κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι 20 φορές υψηλότερη από το να χρησιμοποιούσατε σκέτο νερό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα αυτό, νερού με ΒΟΝΡΕΤ θα είναι ενεργό για 24 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για κατηγορία πυρκαγιάς Α (στερεά καύσιμα).

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ

  

 

 ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΟΝΡΕΤ

Κορυφαία τεχνολογία και αισθητική στην υπηρεσία της πυρόσβεσης.

BON500GREN