Bonpet Αμπούλα 600ml Αυτόματης ενεργοποίησης

Bonpet Αμπούλα 600ml Αυτόματης ενεργοποίησης

300,00 €
με ΦΠΑ Άμεσα Διαθέσιμο Παράδοση σε 1 έως 5 ημέρες
Ποσότητα

Είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και αποτέλεσμα πολύχρονων δοκιμών. Η αμπούλα BONPET περιέχει 600 ml χημικού υγρού σε αεροστεγώς κλεισμένη γυάλινη αμπούλα και περιέχει Ουρία CO ( NH 2 ) χλωριούχο αμμώνιο, πυριτικό νάτριο, άνυδρο διττανθρακικό νάτριο και αλουνίτη. Διαστάσεις: Ø 80 x 280 mm , Ολικό βάρος: 1030 g

Διάρκεια ζωής : 10 χρόνια 

Δεν απαιτείται ετήσια συντήρηση

Η αμπούλα BONPET είναι αποτελεσματική για σβήσιμο πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο και ιδιαίτερα στην αρχή της πυρκαγιάς στις εξής περιπτώσεις: A– πυρκαγιάς στερεών υλικών, B– πυρκαγιάς εύφλεκτων υγρών Ε– Ηλεκτρικό ρεύμα – δεν προκαλεί βραχυκύκλωμα.

Χρώμα : Κόκκινη αμπούλα με κόκκινη βάση

ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΒΟΝΡΕΤ
Υδατικό διάλυμα κατάσβεσης, που ψύχει και καθιστά αδύνατη την επανάφλεξη.

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
Το κατασβεστικό υγρό Bonpet είναι ένα διάλυμα με βάση το νερό, με προαναμεμειγμένα ανόργανα άλατα και οργανικές ενώσεις.
Η ενδόθερη αντίδραση που προκαλείται και η απελευθέρωση αερίων, έχει ως αποτέλεσμα την άμεση καταστολή της φωτιάς.
Τα συστατικά του κατασβεστικού υγρού Bonpet όταν έρχονται σε επαφή με την φωτιά, αρχικά ως χημική αντίδραση, προκαλούν ψύξη απορροφώντας μεγάλες ποσότητες θερμότητας, ενώ τα περιεχόμενα χημικά υγρά αποσυντίθενται σε αέρια (CO2, N2) απομονώνοντας την καιόμενη επιφάνεια, αποτρέποντας την πρόσβαση της  στο οξυγόνο.  Λόγω  της απομόνωσης του οξυγόνου στην επιφάνεια καύσης από τα αέρια αυτά και σε συνδυασμό με την συνεχή ψύξη κατά περίπου 60 φορές μεγαλύτερη σε όγκο συγκριτικά με το μέγεθος μιας απλής σταγόνας νερού, απαιτείται σχετικά μικρή ποσότητα χημικών ουσιών για την άμεση και αποτελεσματική κατάσβεση της φωτιάς.

Διατίθεται και στα παρακάτω χρώματα με επιπλέον επιβάρυνση + 30,00 ευρώ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας :

  • Λευκή αμπούλα με λευκή βάση
  • Λευκή αμπούλα με ΙΝΟΧ βάση
  • Ασημί αμπούλα με ασημί βάση
  • Κόκκινη αμπούλα με ΙΝΟΧ βάση
  • Μπλε αμπούλα με ΙΝΟΧ βάση
  • INOX αμπούλα με ΙΝΟΧ βάση

ΑΜΠΟΥΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΒΟΝΡΕΤ

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι το πλέον αποτελεσματικό προϊόν για την κατάσβεση πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο, σε μικρούς κλειστούς και ημίκλειστους χώρους, χωρίς την ανάγκη παρουσίας ανθρώπου στην διαδικασία κατάσβεσης.

Είναι προϊόν με ιδιαίτερη αισθητική εμφάνιση και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο μπορεί να ξεκινήσει μία πυρκαγιά.

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι αποδεκτή από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (Αρ. Πρωτ.:22734 Φ.701.6/30-4-2007 και 41449 Φ.701.6/1784-2009), για την κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας  Α (ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), Β (ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), C (ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ), F (ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΕΛΑΙΑ) καθώς και για κατάσβεση πυρκαγιών ηλεκτρικού εξοπλισμού υπό τάση, με προβλεπόμενη τάση  σύμφωνα με τον κατασκευαστή έως 35 kVolt.

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας αντικαθιστά όπου απαιτείται τον (αυτόματο) αυτοδιεγειρόμενο  πυροσβεστήρα οροφής, με διάρκεια ζωής 10 έτη.

Επίσης είναι αποδεκτή από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την προστασία σε μηχανοστάσια σκαφών αναψυχής   (Αρ. Πρωτ.: 4232/06/08 04-03-2008).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Για να υπολογίσουμε τον καλυπτόμενο χώρο από τις αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάθε αμπούλα καλύπτει 4m2 (τετραγωνικά μέτρα) ή 8m3  (κυβικά μέτρα) ενός κλειστού χώρου, όταν τοποθετηθεί έως 2m μέτρα ύψος.

Για κατάσβεση των πυρκαγιών κατηγορίας Β (δηλ. εύφλεκτα υγρά), κάθε αμπούλα καλύπτει 2m2 (τετραγωνικά μέτρα) και η αποδοτικότητα εξαρτάται από τις ιδιότητες του υγρού που καίγεται.

Για την κάλυψη μεγαλύτερων χώρων, κυβικών όγκων, ειδικών υλικών ή αντικειμένων θα πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε υπ΄όψιν οι τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή ανά περίπτωση. Γιά οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Οι αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπληρωματικά μέσα στα υπάρχοντα συστήματα πυρόσβεσης ενός μεγάλου χώρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αμπούλες BONPET τοποθετούνται στα σημεία που παρουσιάζουν τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς (δηλαδή στα σημεία που μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά).

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σημεία αυτά είναι αδύνατον να καλυφθούν από συστήματα ογκομετρικής τεχνικής (ολικής κατάκλισης κλπ) λόγω ασύμφορου κόστους, από αυτά όμως στατιστικά ξεκινούν οι περισσότερες πυρκαγιές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Διαστάσεις αμπούλας:                      300mm x Ø 60 mm
  • Ολικό βάρος με βάση:                                 1200 gr
  • Βάρος αμπούλας:                                         830 gr
  • Κατασβεστικό υλικό:                                   600 ml
  • Θερμοκρασία ενεργοποίησης:                90 0C
  • Θερμοκρασία λειτουργίας:                  -10 / +80 0C
  • Τύπος γυαλιού:                                          Ασφαλείας
  • Προστασία ανά Αμπούλα:                  4 m2  ή  8 m3
  • Διάρκεια ζωής & εγγύηση:                        10 Έτη

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Αυτόματη κατάσβεση: Κατάσβεση για όλες τις συνήθεις κατηγορίες πυρκαγιών λειτουργώντας αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. 

Κατάσβεση για όλες τις συνήθεις κατηγορίες πυρκαγιάς: Πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β, C, F και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Συνδυασμένη τεχνική κατάσβεσης και αποτροπή επανάφλεξης: Η αμπούλα BONPET, προκαλεί γρήγορη αποβολή του οξυγόνου από  την περιοχή της φωτιάς, ψύξη της επιφάνειας, και σχηματίζοντας ένα υγρό υμένα (φιλμ) αποτρέπει οποιαδήποτε αναζωπύρωση (δεύτερη ενέργεια, συνεχιζόμενη κατάσβεση).

Σίγουρη μηχανική λειτουργία: Η αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ είναι η μοναδική συσκευή πυρόσβεσης παγκοσμίως που λειτουργεί μηχανικά 100% , χωρίς καμία πιθανότητα δυσλειτουργίας. Δεν απαιτείται παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ανιχνευτών, προωθητικών αερίων ή άλλων μέσων για την ενεργοποίησή της.

Μεγάλη διάρκεια ζωής χωρίς συντήρηση: Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής 10 έτη, με εγγύηση για όλη την χρονική αυτή περίοδο των 10 ετών και δεν απαιτεί καμία συντήρηση (μόνιμη ασφάλεια με χαμηλό συγκριτικά κόστος).

Γρήγορη λειτουργία και άμεση κατάσβεση στην έναρξη πυρκαγιάς χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση: Η αμπούλα BONPET θα ενεργοποιηθεί μέσα σε πολύ μικρό χρόνο από τη στιγμή που θα ξεσπάσει μια πυρκαγιά (ο χρόνος ενεργοποίησης δεν υπερβαίνει τα 40-45 δευτερόλεπτα) πραγματοποιώντας την κατάσβεση στην αρχική φάση της, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των ζημιών από την πυρκαγιά.

Χωρίς πρόσθετες ζημιές και υπολείμματα: Η αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ όταν ενεργοποιηθεί δεν θα προκαλέσει καμία πρόσθετη ζημιά στον περιβάλλοντα χώρο (όπως πχ. οι σκόνες), ή πρόσθετη βλάβη σε  μηχανήματα και ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς (πέραν αυτών που θα προκαλέσει η πυρκαγιά) και φυσικά δεν αφήνει υπολείμματα.

Εγγύηση σίγουρης ενεργοποίησης και ασφάλεια για δυσλειτουργία:  Σε περίπτωση που η συσκευή BONPET δεν λειτουργήσει (καμία δυσλειτουργία  δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα για ολόκληρη την περίοδο που κυκλοφορούν οι αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET στην παγκόσμια αγορά) ασφαλιστικές εταιρείες θα πληρώσουν την αξία των υλικών που προστατεύονταν από την Αμπούλα μέχρι και 1.000.000 €. (Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις).

Αποτελεσματικότητα και εργονομία: Εγκαθιστώντας αμπούλες ΒΟΝΡΕΤ μπορείτε να έχετε ένα απόλυτα ασφαλές (λόγω μηχανικής λειτουργίας) πυροσβεστικό σύστημα, αποφεύγοντας την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες εγκατάστασης άλλων συστημάτων τα οποία εκτός των άλλων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν 100% την λειτουργία τους.

Ευκολή εγκατάσταση:  Οι αμπούλες ΒΟΝΡΕΤ εγκαθίστανται πολύ εύκολα και απλά σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμη και σε σημεία που θα ήταν αδύνατο να προστατευθούν.

Υψηλού επιπέδου αισθητική: Λαμβάνοντας υπ΄όψιν  την αρχιτεκτονική  αισθητική των σημερινών σύγχρονων κτιρίων και κατοικιών, μπορούμε να συνδυάσουμε την προστασία τους από την φωτιά, προσαρμόζοντας τις Αμπούλες BONPET στην αρχιτεκτονική αισθητική τους. Οι Αμπούλες Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν πυροσβεστήρα.

Οικολογική ασφάλεια:  Το κατασβεστικό υγρό της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ, δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ)  που επίσης είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα και Ευρωπαϊκά εργαστήρια.      

Ευρωπαϊκό προϊόν: Όλες οι Αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET κατασκευάζονται στην Σλοβενία από την Bonpet Systems d.o.o. από υψηλής ποιότητας πιστοποιημένα υλικά CE).

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η αυτόματη λειτουργία της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ βασίζεται στην χημική σύσταση του διαλύματος που περιέχει και είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ παγκοσμίως.

Όταν ξεσπά μια πυρκαγιά και αυξάνεται η θερμοκρασία γύρω από την γυάλινη Αμπούλα το χημικό διάλυμα πυρόσβεσης μέσα στη αμπούλα αρχίζει θερμαινόμενο να παράγει αέρια, όποτε ξεκινά σταδιακά η διαστολή. Όταν η ανώτατη πίεση αντίστασης της γυάλινης αμπούλας ξεπεραστεί, το γυαλί σπάει και το χημικό υγρό πυρόσβεσης διαχέεται με ψεκασμό. Η αμπούλα BONPET θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν η θερμοκρασία του πυροσβεστικού υγρού που περιέχει φτάσει τους 90˚C. Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία γύρω από την αμπούλα υπερβεί τους 120˚C, η οποία είναι η συνήθης θερμοκρασία ενός φλεγόμενου χώρου.

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Χρήση με πέταγμα της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ απ’ευθείας στην φωτιά: Σε περίπτωση που προκληθεί μια πυρκαγιά σε ένα χώρο που δεν έχει τοποθετηθεί αμπούλα BONPET, μπορείτε πολύ εύκολα να βγάλετε από την βάση της μια αμπούλα που έχει τοποθετηθεί σε ένα άλλο σημείο του χώρου να την χρησιμοποιήσετε ρίχνοντάς τη με δύναμη στο υψηλότερο σταθερό σημείο που μπορείτε πάνω από την φωτιά (πχ στον τοίχο) έτσι ώστε να σπάσει και να διασκορπιστεί το υλικό της στην καιόμενη επιφάνεια.

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΝΕΡΟ

Χρήση με ανάμειξη του υγρού της αμπούλας σε νερό: Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ξεσπάσει μία πυρκαγιά σε μη προστατευόμενο χώρο, αργήσουμε να την αντιληφθούμε και πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που θα μπορούσε να σβήσει μια αμπούλα πετώντας την μέσα στο χώρο αυτό, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την λύση της ανάμειξης του κατασβεστικού υγρού της Αμπούλας σας με νερό, ως εξής:

Χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε δοχείο, βάλτε μέσα 10 λίτρα νερό και στην συνέχεια σπάστε μέσα στο νερό την αμπούλα ώστε το υγρό ΒΟΝΡΕΤ να αναμειχτεί με το νερό. Ανακατέψτε λίγο το διάλυμα με το νερό και στην συνέχεια με ένα μικρό δοχείο (ένα μπολ, ή ένα οποιδήποτε σκεύος) αρχίστε να ψεκάζετε τον χώρο που καίγεται ρίχνοντας το μείγμα στην φωτιά από όσο πιο ψηλά μπορείτε. Η αποδοτικότητα αυτού του μείγματος (νερού με 6% ΒΟΝΡΕΤ) για κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι 20 φορές υψηλότερη από το να χρησιμοποιούσατε σκέτο νερό. Δηλαδή τα 10 λίτρα νερού με 6% ανάμειξη ΒΟΝΡΕΤ αντιστοιχούν σχεδόν σε 200 λίτρα σκέτο νερό που θα έπρεπε να ρίξετε στην φωτιά για αντίστοιχο αποτέλεσμα κατάσβεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα αυτό, νερού με ΒΟΝΡΕΤ θα είναι ενεργό για 24 ώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για κατηγορίες πυρκαγιάς Α (στερεά καύσιμα) και Β (υγρά καύσιμα).

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

H αμπούλα τοποθετείται πολύ απλά και εύκολα βιδώνοντας την βάση στήριξης που διαθέτει επάνω από την περιοχή μιας πιθανής πηγής πυρκαγιάς, στον τοίχο ή στην οροφή, πάντα σε οριζόντια θέση.

Δεν απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικά εργαλεία για την εγκατάσταση της αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ, η εγκατάσταση γίνεται χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα εργαλεία που ο καθένας μας έχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν κοντύτερα στην πιθανή περιοχή ανάφλεξης. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στο υγρό της αμπούλας να φθάσει στη θερμοκρασία ενεργοποίησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Επιπροσθέτως υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης επάνω στην αμπούλα, ειδικού διακόπτη που μπορεί να συνδεθεί με οιοδήποτε σύστημα πυρανίχνευσης και δώσει συναγερμό σε περίπτωση ενεργοποίησης της αμπούλας για κατάσβεση φωτιάς.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού μεταλλικού προστατευτικού καλύμματος για αποφυγή τυχόν κτυπημάτων της αμπούλας από ανθρώπινη δραστηριότητα στο χώρο που έχει τοποθετηθεί.

Παραδείγματα εγκατάστασης σε οικίες:

  • Κουζίνες: επάνω από την κουζίνα κάτω από τον αποροφητήρα.
  • Λεβητοστάσια: επάνω από τους καυστήρες και τισ ηλεκτρικές παροχές τους.
  • Ηλεκτρικούς πίνακες: επάνω ή μέσα σε ηλεκτρικούς πίνακες, παροχές κλπ.
  • Μπαταρίες: UPS προστασίας ηλεκτρονικών εξοπλισμών.
  • Ανελκυστήρες: μηχανοστάσια ανελκυστήρων πίνακες κλπ.
  • Πισίνες: μηχανοστάσια μοτέρ, πίνακες κλπ.

Εγκατάσταση σε επαγγελματικούς χώρους:

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρείας μας.

Είναι πάντα στην διάθεση σας για να μελετήσουν και να σας προτείνουν τη σωστή θέση για την εγκατάσταση της κάθε Αμπούλας.

 

Αμπούλα Αυτόματης Πυρόσβεσης Bonpet  300ml 

Ειδική κατασκευή Αμπούλας Bonpet για προσαρμογή μικρούς χώρους.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Διαστάσεις αμπούλας:                      300mm x Ø 30 mm
  • Κατασβεστικό υλικό:                                   300 ml
  • Θερμοκρασία ενεργοποίησης:                90 0C
  • Θερμοκρασία λειτουργίας:                  -10 / +80 0C
  • Τύπος γυαλιού:                                          Ασφαλείας
  • Προστασία ανά Αμπούλα:                   5 m3
  • Διάρκεια ζωής & εγγύηση:                        10 Έτη

Κορυφαία τεχνολογία και αισθητική στην υπηρεσία της πυρόσβεσης!!!

Συγκριτικά με τη χρήση αερίων κατάσβεσης

Το υλικό Bonpet  λόγω της κατασβεστικής αποτελεσματικότητάς του μπορεί να συγκριθεί και με την χρήση αερίων κατάσβεσης. Η ουσιαστική μάλιστα διαφορά είναι ότι με το υγρό Bonpet δεν χρειάζεται να γίνει ολική κατάκλυση του χώρου (όπως με όλα τα αέρια κατάσβεσης), αρκεί ένα λεπτό στρώμα λίγων χιλιοστών πάνω από την επιφάνεια της φωτιάς. Όταν αποσυντίθεται ενδόθερμα, το κατασβεστικό υγρό Bonpet, απορροφά περίπου 10 φορές περισσότερη ενέργεια από την καιόμενη επιφάνεια, από ότι θα μπορούσε ένα κατασβεστικό αέριο.  Επίσης σε κατάσβεση πυρκαγιάς με χρήση αερίου μπορεί να προκληθεί επανάφλεξη εάν το αέριο διαρρεύσει πολύ γρήγορα από τον χώρο της πυρκαγιάς. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιείται  υγρό Bonpet.

Συγκριτικά με τη χρήση νερού για κατασβέσεις

Αποδεδειγμένα είναι πραγματικά δύσκολο να σβήσετε μια φωτιά σε μια κάθετη επιφάνεια. Πραγματοποιήσαμε μια σειρά δοκιμών σε πρότυπα φωτιάς στερεών καυσίμων (κατηγορίας Α) με προσθήκη σε ανάμειξη  6% υγρού διαλύματος  Bonpet , τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι έχουμε χρησιμοποιήσει 20 φορές μικρότερη κατανάλωση νερού με την προσθήκη του υλικού Bonpet,  σε σχέση με την χρήση σκέτου νερού. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι παράπλευρες ζημιές που προκαλούνται σε όλα τα επίπεδα  κατά την διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης είναι σημαντικά μικρότερες (πολύ μικρότερος  χρόνος έκθεσης του ανθρώπινου δυναμικού στον κίνδυνο φωτιάς, τεράστια μείωση κόστους  κ.α.).

Το υγρό Bonpet αποτρέπει την επανάφλεξη της φωτιάς

Τα μη αποσυντιθέμενα συστατικά του υγρού Bonpet που παραμένουν στην επιφάνεια μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς με την μορφή ενός λεπτού υγρού υμένα, έχουν την ικανότητα συνεχίζοντας την αποσύνθεσή τους να ψύχουν την επιφάνεια εάν υπάρξει ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας, αποτρέποντας την οποιαδήποτε πιθανή επανάφλεξη.

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Το κατασβεστικό υγρό Bonpet μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε μορφής  πυροσβεστικά οχήματα, μηχανισμούς πυρόσβεσης σε μόνιμες εγκαταστάσεις, με μέγιστη αποτελεσματικότητα και αμεσότητα, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο υλικό κατάσβεσης. Σαν υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκέτο με 100 φορές μεγαλύτερη ισχύ κατάσβεσης από το νερό, η σε ανάμιξη με νερό σε ελάχιστη αναλογία 6 %  οπότε σε αυτήν την περίπτωση αυξάνει την κατασβεστική ικανότητα του νερού έως και 20 φορές, συνδυάζοντας όλα τα πλεονεκτήματα του υγρού ΒΟΝΡΕΤ (κατάσβεση σε πολύ χρόνους μικρό χρόνο (μερικών λεπτών) χωρίς να επιτρέπει επανάφλεξη. Το ποσοστό ανάμειξης κάθε φορά εξαρτάται βέβαια από το είδος της πυρκαγιάς διότι διαφοροποιούνται τα θερμικά φορτία. Επίσης μπορεί να αναμειχτεί και με θαλασσινό νερό για κατάσβεση πυρκαγιών.

Έχει χρησιμοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία σε κατάσβεση χωματερών, ελαστικών καθώς επίσης σε δασικές και άλλες δύσκολες πυρκαγιές. Είναι απόλυτα συμβατό για συστήματα και εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται για κατάσβεση με ρίψη νερού η αφρού. (Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για την χρήση του υγρού Bonpet)

Το υγρό Bonpet διαθέτει αποδοχή από το Α.Π.Σ. Ελλάδος

Το κατασβεστικό υγρό Bonpet από την 21 Ιουλίου 2011 είναι αποδεκτό για χρήση από όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδος με σχετικό έγγραφο του Αρχηγείου <<σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (μεγάλης πυρκαγιάς), χωρίς να ζητείται η έγκριση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος κάθε φορά.>>

Το κατασβεστικό υγρό ΒΟΝΡΕΤ είναι μια χημική σύσταση μη τοξική, δεν βλάπτει  τον άνθρωπο,  τα ζώα και φυσικά δεν βλάπτει το περιβάλλον (OZON FRIENDLY). 

Η μη τοξικότητά καθώς και η μη ερεθιστικότητά του για το δέρμα και τα μάτια έχουν αποδειχθεί και εργαστηριακά με δοκιμές από το Hygiene-Institute στην Γερμανία.
Το κατασβεστικό υλικό ΒΟΝΡΕΤ είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα σημαντικότερα διεθνή Πρότυπα.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ΕΝ2 και ΕΝ3-7:2004 + Α1: 2007 για όλες τις γνωστές κατηγορίες πυρκαγιών, στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με το UL – NFPA 18 on Wetting Agents, στην Ρωσία σύμφωνα με τα Εθνικά πρότυπα από το VNIINMASH (All-Russian Research Institute of Standardization and Certification in Engineering) καθώς και από την “Academy of the Russian State Fire Service of the Ministry of Emergency Situations”
Τα προϊόντα της BONPET πλέον μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη κατάσβεσης και γι’ αυτό το λόγο διατίθενται για χρήση σε διάφορες μορφές.
Τα προϊόντα και τα συστήματα της BONPET είναι τα πλέον αποτελεσματικά και αξιόπιστα και μπορούν να σταματήσουν την φωτιά άμεσα στην αρχή της.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την αποτελεσματικότητά τους μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές.
Το βέβαιο είναι ότι με τα συστήματα της ΒΟΝΡΕΤ μπορείτε επιτέλους να νιώθετε πραγματικά σίγουροι όσο ποτέ για την ασφάλεια των ανθρώπων σας και της περιουσία σας.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ – ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ – ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ – UPS – BATTERIES κ.λ.π)
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ – ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ)
  • COMPUTERS – ENGINE ROOMS
  • ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ – ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
  • ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
  • ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ
  • ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  • ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΥΦΛΕΚΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩN
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
  • ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ
  • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ
  • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ
  • ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ
  • ΟΙΚΙΕΣ – ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ
  • ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ
  • ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΑ (ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ & ΠΙΣΙΝΩΝ)
  • ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΟΥ

BON600AUTO