Είδη Πυροσβεστήρων

Posted By: Administrator pyrosvestires.gr In: Πυρασφάλεια On: Comment: 0 favorite Hit: 23794

Πυροσβεστήρες Ξηράς Σκόνης

Η ξηρή σκόνη , ως κατασβεστικό υλικό έχει ευρύτατη εφαρμογή, επιδρώντας πολλαπλά στην πυρκαγιά.
Δρα μονωτικά καθώς διώχνει τον αέρα και στερεί την πυρκαγιά από την παροχή οξυγόνου, ενώ σχηματίζει και κρούστα πάνω στην καιγόμενη επιφάνεια απομονώνοντας την επιφάνεια της πυρκαγιάς. Δρα επίσης μηχανικά καθώς με την ορμή που εκτοξεύεται παρασύρει τις φλόγες και τις αποκόπτει . 
Επίσης η ξηρά σκόνη λειτουργεί ως αρνητικός καταλύτης στο φαινόμενο της καύσης , επιβραδύνοντάς την.

Οι πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης είναι οι πιο διαδεδομένοι στην αγορά καθώς έχουν μειωμένο κόστος σχετικά με τα υπόλοιπα μέσα κατάσβεσης , έιναι αρκετά ελαφρύτεροι , 
έχουν μεγαλύτερη κατασβεστική ικανότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα κατασβεστικά υλικά και μπορούν να καταπολεμήσουν την φωτιά από μεγάλη απόσταση (εώς και 5 μέτρα). 
Είναι κατάλληλοι για κατάσβεση πυρκαγιών σε στερεά καύσιμα , υγρά καύσιμα καθώς και σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Σας προτείνουμε αγορά Πυροσβεστήρα 6 κιλών ξηράς σκόνης

Πυροσβεστήρες Διοξειδίου Άνθρακα

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι αποτελεσματικό για την κατάσβεση των πυρκαγιών των περισσοτέρων καύσιμων υλικών.

Μεγάλο προτέρημα αποτελεί το γεγονός πως δεν αφήνει υπολείμματα μετά την κατάσβεση και έτσι δεν απαιτείται καθαρισμός των επιφανειών.
Σε συνδυασμό και με το ότι δεν είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος , οι πυροσβεστήρες διοξειδίου είναι ιδανικοί για την κατάσβεση πυρκαγιών σε ηλεκτρικές συσκευές , υπολογιστές , server rooms κλπ.

Σας προτείνουμε αγορά Πυροσβεστήρα 2kg διοξειδίου του άνθρακα

Πυροσβεστήρες F-Class Wet Chemical

Το κατασβεστικό υλικό F-Class τύπου wet chemical χρησιμοποιείται για φωτιές σε μαγειρικά λίπη και έλαια καθώς και σε φωτιές κατηγορίας Α (στερεά) . 
Είναι ιδανικό υλικό κατάσβεσης για πυρκαγιές που προκύπτουν συνήθως στις κουζίνες σπιτιών και εστιατορίων .

Κατά την επαφή του υλικού με τα μαγειρικά λίπη,δημιουργείται ένα σαπωνοποιημένο στρώμα το οποίο παρεμποδίζει το οξυγόνο να έλθει σε επαφή με την φωτιά,ψύχει την περιοχή και εκμηδενίζει τις πιθανότητες ανάφλεξης.

Σας προτείνουμε αγορά Πυροσβεστήρα 2lt F-Class Wet chemical

Πυροσβεστήρες Αφρού AFFF

Ο αφρός χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για την κατάσβεση πυρκαγιών υγρών καυσίμων και χημικών προϊόντων .

Δεν παραβλέπεται βέβαια η κατασβεστική ικανότητα του αφρού και σε ξηρές πυρκαγιές , όπως ξυλεία , βαμβακιού κλπ. , πλην όμως σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτούνται τεράστιες ποσότητες αφρού για να σκεπάσουν τα υλικά αυτά.

Ο αφρός είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πυρκαγιές που υπάρχει παρουσία ηλεκτρικού ρεύματος.

Σας προτείνουμε αγορά Πυροσβεστήρα 6lt οικολογικού αφρού

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December