Κόστος πυροσβεστήρων - Αξία πυροσβεστήρων

Posted By: pyronick pyronick.gr In: Πυρασφάλεια On: Comment: 0 favorite Hit: 2237

Το κόστος και η αξία των πυροσβεστήρων

Δεδομένου ότι το κόστος αγοράς και το κόστος συντήρησης του πυροσβεστήρα είναι απειροελάχιστο σε σχέση με το κόστος των υλικών που καλείται να προφυλάξει, εύκολα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο πυροσβεστήρας κοστίζει λίγο αλλά αξίζει πολλά.

Ποια θα μπορούσε να είναι η πραγματική αξία ενός μέσου που μπορεί να σώσει ένα σπίτι π.χ. των 100.000 ευρώ ή των 200.000 ευρώ; Ποια η αξία ενός μέσου που μπορεί να σώσει ένα αυτοκίνητο έστω των 20.000 ευρώ; Επίσης πόσα χρήματα θα ήταν διατεθειμένος κάποιος να πληρώσει εάν ευρισκόμενος σε πυρκαγιά είχε δυνατότητα μέσα σε μία στιγμή να προμηθευτεί έναν κατάλληλο πυροσβεστήρα; Φυσικά  υπάρχει και η συναισθηματική αξία αντικειμένων που μπορούν να διασωθούν με έναν πυροσβεστήρα, η οποία είναι μη υπολογίσιμη και μη αποδοτεα σε ευρώ. (δεν θα αναφερθούμε καθόλου στην αξία της ανθρώπινης ζωής που ενδέχεται να διασωθεί αφού είναι απείρως σημαντικότερη από οποιοδήποτε υλικό αγαθό και είναι κάτι προφανές και αντιληπτό για όλους).

Για τους παραπάνω λόγους καλό θα ήταν, να αναλογιστούμε πόσο  σημαντική είναι η προμήθεια (έστω) ενός πυροσβέστήρα που μπορεί να μας προστατεύσει και να μας διασώσει από πολύ δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις. Ακόμα και στις πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που συνολικά βιώνουμε (άλλος με μεγαλύτερη ένταση και άλλος με μικρότερη) θα πρέπει να αναλογιστούμε εαν είναι σημαντικότερο να έχουμε εναν πυροσβεστήρα ή εαν είναι σημαντικότερο να προμηθευτούμε το τέταρτο ζευγάρι παπουτσιών μας ή την πέμπτη μπλούζα μας. Ένας μικρός, πιστοποιημένος, αποτελεσματικός πυροσβεστηρας έχει κόστος κάτω απο 20€ , κόστος δηλαδή περίπου ίσο (αν όχι μικρότερο) από τις περισσότερες εξόδους για "καφέ και σνακ" που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος χωρίς να το πολυσκεφτεί.   

Ακόμα όμως και αν  εξακολουθεί για κάποιον να αποτελεί σοβαρό κόστος η προμήθεια πυροσβεστήρα (έστω των 20 € ή των 30 € ) και δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει περικοπές από αλλού, αλλά αντιλαμβάνεται την αξία του να έχει πυροσβεστήρα,  μπορούμε να το διαβεβαιώσουμε ότι η εταιρεία μας με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακατέχει εδώ και 38+ έτη, μπορεί να βρεί λύσεις για κάθε περίπτωση (πχ. πληρωμή σε δόσεις,  δανεισμός πυροσβεστήρα κ.α.)

Μη διαστάσετε να μας πείτε τους προβληματισμούς σας και τις ανάγκες σας και η λύση θα βρεθεί!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December