Τιμή πυροσβεστήρων

Posted By: pyronick.gr In: Πυρασφάλεια On: Comment: 0 favorite Hit: 1878

Τιμές πυροσβεστήρων και οι βασικοί παράγοντες που τις καθορίζουν

Οι τιμές των πυροσβεστήρων εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, οι σημαντικότεροι εκ των οποίων είναι το μέγεθος και το κατασβεστικό τους υλικό . Δευτερευόντως, θα μπορούσαμε να πούμε οτι στη διαμόρφωση της τιμής των πυροσβεστήρων παίζει ρόλο η χώρα κατασκευής και τα πιστοποιητικά που διαθέτουν.

Όσον αφορά το μέγεθος είναι προφανές οτι όσο μεγαλύτερος είναι ο πυροσβεστήρας, τόσο μεγαλύτερο το κόστος του (αναφερόμενοι στον ίδιο τύπο πυροσβεστήρα και στα ίδια λοιπά χαρακτηριστικά).

Με βάση το κατασβεστικό υλικό οι πιο οικονομικοί πυροσβεστήρες (αλλά και οι λιγότερο αποτελεσματικοί) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι πυροσβεστήρες τύπου αεροζόλ με Αφρό. Είναι μικροί σε μέγεθος πυροσβεστήρες με πολύ μικρό συνολικό χρόνο ζωής (συνήθως 3 έτη) και μετά από αυτό θα πρέπει να απορριφθούν. Επίσης απόρριψη τους θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και εφόσον χρησιμοποιηθούν καθώς δεν έχουν δυνατότητα αναγόμωσης. Προτείνονται λανθασμένα για αυτοκίνητα. Λόγω της χαμηλής τιμής τους παρασύρονται πολλοί στο να τους προτιμήσουν παρότι θεωρείται ότι δεν έχουν καλή σχέση τιμής απόδοσης.

Οι πιο οικονομικοί πυροσβεστήρες -εάν εξαιρεθούν οι πυροσβεστήρες αεροζόλ- είναι οι πυροσβεστήρες σκόνης (αποθηκευμένης πίεσης) που είναι και οι πιο διαδεδομένοι καθώς συνδυάζουν πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοσης.

Η τιμή των πυροσβεστήρων Αφρού AFFF (αποθηκευμένης πίεσης) είναι συνήθως ελάχιστα πιο υψηλή από τους αντίστοιχους σκόνης.

Οι ακριβότεροι πυροσβεστήρες (από τους πιο διαδεδομένους) είναι αυτοί του διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίοι έχουν ως μεγάλο τους πλεονέκτημα ότι δεν αφήνουν κατάλοιπα.

Σε ότι αφορά στη χώρα προέλευσης , συνήθως τη χαμηλότερη τιμή την έχουν όσοι κατασκευάζονται στην Κίνα χωρίς αυτό από μόνο του να υποδηλώνει ότι είναι λιγότερο αξιόλογοι σε σχέση με πυροσβεστήρες που κατασκευάζονται σε άλλες χώρες.

Υπάρχουν επίσης και ειδικού τύπου πυροσβεστήρες με συγκεκριμένα πιστοποιητικά , χαρακτηριστικά και δυνατότητες που καλύπτουν ειδικές ανάγκες όπως οι πυροσβεστήρες F-CLASS οι οποίοι καλύπτουν φωτιές από λάδια & λίπηοι BONPET που έχουν πολύ χαμηλό βάρος (και κάποια άλλα πλεονεκτήματα)οι πυροσβεστήρες με φιαλίδιο (μια τεχνολογία που δίνει εύκολη προσβαση στο κατασβεστικό υλικό), οι αντιμαγνητικοί για χώρους πχ. που βρίσκονται μαγνητικοί τομογράφοι αλλά και οι ανοξείδωτοι πυροσβεστήρες που χρειάζονται σε μέρη που προκαλείται εύκολα οξείδωση όπως παρθαλάσσιες περιοχές ή σκάφη. Ακόμα υπάρχουν πυροσβεστήρες νερού αλλά και πυροσβεστήρες αφρού ειδικοί για μπαταρίες. Είναι προφανές πως η τιμή αυτών των πυροσβεστήρων που καλύπτουν ειδικές απαιτήσεις ,είναι σε γενικές γραμμές σαφώς υψηλότερες από τους κλασσικούς που προαναφέραμε.

Καθώς πρόκειται για μία αγορά κομβικής σημασίας και μία αγορά που η σημασία της μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, είναι σημαντικό να απευθυνθεί κάνεις σε εταιρεία πυροσβεστικών ειδών με μακροχρόνια παρουσία στο χώρο, με ποικιλία εμπορευμάτων, με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό που θα προτείνει με εντιμότητα, ειλικρίνεια και γνώση τον καταλληλότερο πυροσβεστήρα για κάθε περίπτωση ,που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και ο ακριβότερος !

Θα θέλαμε να γνωρίζετε οτι η εταιρεία μας με το πολύπειρο προσωπικό που διαθέτει, βρίσκεται συνεχώς, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση!

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December